Advisering and Second opinion

Het is een cliché: de data in uw organisatie is een potentiële goudmijn. Maar waarom is het dan vaak zo moeilijk om bepaalde belangrijke informatie beschikbaar te krijgen. En als u wel weet waar en hoe u informatie kunt ontsluiten, hoe waarborgt u dan dat deze informatie ook correct, volledig en tijdig is?

Informatie in systemen, zeker als ze al wat ouder zijn, is vaak lastig te ontsluiten. De kennis over wat er ‘onder de motorkap’ plaatsvindt is vaak beperkt, en zelfs met een goed gedocumenteerd en ontsloten gegevensmodel ben je er nog niet.

Hoe anders is dit in de wereld van BI. Informatie wordt overal en nergens vandaan gehaald en met een paar muisklikken omgezet in prachtige overzichten en grafieken. U vraagt, wij draaien, geweldig toch?

Het lijken twee verschillende werelden, maar toch zijn er veel overeenkomsten. Wat is de betekenis van de data, hoe actueel is de data, aan welke regels voldoet de data, of zou deze moeten voldoen? Pas als u al deze vragen kunt beantwoorden kan data informatie worden. De experts van Ockham kunnen u hierbij helpen. Wij brengen uw data in kaart en meten de kwaliteit.

icon 2 oranje@2x

“It is vain to do with more what can be done with fewer”

William Ockham